Kesän valloittavimmat kombucha mocktailit (Mikaela Koskela)

Kesä ei olisi mitään ilman ihania drinkkejä ja hyviä virvoitusjuomia. ☀️ Vaikka olen muuten aika sokerihiiri, juomissa olen taas täysin päinvastainen. Minulle toimii kaikista parhaiten raikas, jopa hieman kitkerä juoma ja tästä syystä muun muassa kombucha nousi suosikikseni sen yleistyessä kauppojen ja kahviloiden valikoimassa.

En yhtään ihmettele miksi minä monen muun tapaan hullaannuin kombuchasta! Kombuchat ovat vähäsokerinen vaihtoehto virvoitusjuomille ja juoman fermentoinnin takia kombuchalla on useita terveysvaikutuksia. Fermentoinnin, eli käymisen aikana juoma hapettuu ja siihen syntyy eläviä maitohappobakteereita ja entsyymejä, jotka edistävät vatsan hyvinvointia, suoliston tasapainoa ja vahvistavat vastustuskykyä. Ja lisäksi maistuu ihan mielettömän hyvältä!

Kombuchoja on saatavilla laidasta laitaan ja suosikikseni on noussut maultaan ja hinta-laatusuhteeltaan täydellinen Vigo Kombucha. Vigon kombuchat eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria vaan kaikki juomien makeus tulee luontaisista sokereista. Juomat ovat myös aina tasalaatuisia, eikä niissä ole keinotekoisia väri- ja säilöntäaineita. Vigo Kombuchan suositushinta on n. 3€ ja siitä löytyy kolme eri makua: Original, Acai ja Schisandra (=sitruunaköynnös) Jälleenmyyjinä toimivat muun muassa S- ja K-ryhmän kaupat. 😊

Kuten alussa sanoin, ei kesää ilman drinkkejä ja hyviä virvoitusjuomia, joten jaan teille neljä kesäistä kombucha-moctailia, joilla kruunaa kesän brunssit, piknikit ja hellepäivät! Ja kun kyseessä on moctail, ei näissä ole lainkaan alkoholia ja lisäksi jokainen mocktail on vegaaninen.

Vaaleanpunainen kookos-kombucha mocktail

  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • n. 5 dl jäitä
  • 1dl mansikkasosetta
  • 1 plo Vigo Kombucha Original
  • Tuoreita mansikoita

Valmistele mansikkasose tuoreista tai pakastetuista mansikoista. Lisää tehosekoittimeen kookosmaito, jäät ja mansikkasose ja sekoita tasaiseksi. Jaa laseihin, lisää kombuchaa ja sekoita. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.


Mansikka-sitruunaköynnös mocktail

  • 1 plo Vigo Kombucha Schisandra
  • n. 3 dl mansikoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta basilikaa

Jäitä

Soseuta puolet mansikoista ja viipaloit loput. Leikkaa basilikanlehdet pienemmäksi. Jaa mansikkasose laseihin ja lisää kombucha, basilika ja mansikkaviipaleet. Sekoita juomat kevyesti lusikalla ja viimeistele jääpaloilla.

Kurkku-kombucha mocktail

  • 1 kurkku
  • 1 plo Vigo Kombucha Original
  • 2 limen mehu
  • Pätkä tuoretta inkivääriä
  • Nippu tuoretta minttua
  • 1 dl vettä

Kuori kurkku ja poista siemenet ja purista limen mehu talteen. Lisää tehosekoittimeen pätkitty kurkku, limen mehu, inkivääri, minttu ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Jos juomaan jäi sattumia, valuta siivilän läpi. Jaa mehu laseihin ja lisää kombuchaa. Sekoita juomat kevyesti lusikalla ja viimeistele kurkkuviipaleilla ja mintulla.

Acai-punajuuri mocktail

  • 1 plo Vigo Kombucha Acai
  • Valmista punajuuritäysmehua
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl inkivääriä raastettuna

Jäitä

Raasta tuore inkivääri ja purista sitruunan mehu talteen. Lisää lasiin runsaasti jäitä ja kaasa joukkoon 1/3 punajuurimehua ja 2/3 Acai-kombuchaa, sitruunan mehua ja raastettua inkivääriä. Sekoita juomat kevyesti lusikalla.

Kombucha todellakin taipuu moneksi ja toimii sellaisenaan erinomaisena, terveellisenä virvoitusjuomana, on se myös mielettömän hyvä pohja mocktaileihin ja miksei myös ihan drinkkeihinkin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja näihin Vigo Kombucha sopii erinomaisesti, koska ne eivät ole liian happamia ja poreilemia ja juomat ovat makeudeltaan juuri sopivia.